Press & Bookings

BOOKINGS

info@handkerchiefmusic.com

+32494853008

NL:

info@monkeyman.nl

+31497540054


PRESS PHOTOS 2024

© Monday Jr.

PRESSHUMO ★★★★


"Droomt dees: in een groezelige bruine havenkroeg zitten aan een tafeltje in de hoek Tom Waits, een lichtjes beschonken Willy DeVille (check him out, young ones), Zach Condon van Beirut en Nick Cave. Ze fantaseren met Tom de barman over de rafelige zeemansverhalen die ze samen op plaat willen zetten. Aan een belendend tafeltje hoort Christof Annaert hun gebral. Wat later máákt hij die plaat met zijn Antwerpse negenkoppige collectief Handkerchief. En dat is géén droom, 'Mutiny Ballads & Fishguarding Songs' ligt hier namelijk voor ons. Een wonderlijk plaatje, met hoogtepunten zat. De in april vooruitgestuurde single en prachtsong 'They Drive by Night', bijvoorbeeld, of onze favoriete track: het ruim zes minuten durende 'A Ship Leaves a Harbour Every Day', dat bij iedere beluistering dieper onder de huid kruipt, met een glansrol voor de weemoedige accordeon van Nele Paelinck, Humo's Rock Rally 2010-winnares met School Is Cool. Handkerchief is vijf jaar na het debuut op kruissnelheid gekomen: moge de vaart avontuurlijk zijn, en de einders ver."


© Charlie Poel 2020, HumoOOR magazine


"Muziek die naar zeewier smaakt. Een verzameling liedjes die op het eerste gehoor redelijk willekeurig uit een vergaarbak is geplukt, maar bij elkaar een goede vangst genoemd kan worden. Die bak kan alleen maar opgesteld staan in de multiculturele havenstad Antwerpen. Dit tweede Handkerchief album, met ook blues-, rock-, folk- en fanfare-invloeden van ver buiten de territoriale wateren, laat zowel weemoed als feestgedruis horen. Soms hopeloos ouderwets, altijd tijdloos en vaak vol ontroerende teksten, al wordt er op die gammele oude boot dankzij die erop los toeterende blazers ook regelmatig schaamteloos bruut gefeest. De altijd hees tegen de wind inzingende Christof Annaert schreef en speelde het merendeel van de songs. Ook Gunter Nagels (Prima Donkey), Nele Paelinck (School Is Cool) en Gregor Engelen (Antwerp Gipsy Ska Orchestra) lieten zich vocaal niet onbetuigd. Bij de in totaal dertien muzikanten die aanmeerden, horen we ondermeer hoe fraai een contrabas, baritonsax, trompet, marimba, viool en accordeon samen tot een polonaise richting hoerenbuurt kunnen oproepen. Buiten de anderhalve meter aansluiten is onmogelijk."

 

© 2020, Willem Jongeneelen, OOR magazineMUSICZINE


"(...) Handkerchief’s nieuwste album is zo divers als je van een band met een internationale haven mag verwachten. Hoeveel stijlen ze ook mengen, hoeveel instrumenten ze combineren, hoeveel onderwerpen ze aansnijden, toch klinkt elke song heel herkenbaar. Een bijzonder leuk album om bij weg te dromen, om je met gesloten ogen onder te dompelen in de trieste verhalen, … Ideaal voor lange winteravonden onder de lockdown."


© Filip Van der Linden 2020, MusiczineLUMINOUS DASH


"Ook hun sound lijkt terug te grijpen naar de jaren 90 in de koekestad, toen orkesten als Antifare La Familia, Traktor, Think Of One, Wawadadakwa en Donkey Diesel het bruisende nachtleven kleurden. Vooral naar deze laatsten heeft zanger/gitarist en bezieler Christof Annaert goed geluisterd me dunkt. Geen wonder dat Donkey frontman Gunter Nagels en de notoire Gregor Engelen gastbijdragen mogen leveren op dit nieuwe album, dat na twee albums en een ep, waarop drie songs die hier ook terug te vinden zijn, het daglicht mag zien. (...) Alle twaalf tracks belichten en beoordelen is in deze tijden van snel swipen, scrollen en vooral streamen nogal overbodig en deze recensie is al behoorlijk lang. Maar we geven nog graag mee dat Brian Setzer ongetwijfeld groen van jaloezie uitslaat bij het horen van It’s Good, wat ook meteen ons oordeel over deze plaat is, die overigens als alles meezit wordt voorgesteld in de Borgerhoutse concerttempel Rataplan op 12 december, mét Donkey Diesel als speciale gasten. Uw bubbel is naar verluidt van harte welkom."


© Bootsie Butsenzeller 2020, Luminous DashROOTSVILLE


"Handkerchief, die Antwerpse roots & more sensatie die we helaas veel te weinig op onze podia zien hebben nieuw materiaal uit. Na hun debuutplaat "Dancin' Bones" (album report) uit 2015 werd het even stil rond deze formatie. In 2017 stonden ze er dan plots terug en dit keer met een dubbel vinyl dat luisterde naar de titel "Sea-Rain-River" (album report). Deze "Handkerchief" in een vakje plaatsen is haast onmogelijk omdat hun muziek bestaat uit een rollercoaster van stijlen, ook "Fun" behoort tot zo een vakje.

Vorig jaar heb ik ze gelukkig twee maal aan het werk kunnen zien en moest ik telkens een poos bekomen als gevolge van een muzikaal orgasme.

Een gevoel van blijheid veroverde me toen ik een berichtje kreeg van Christof dat deze "Mutiny Ballads" er zat aan te komen."


© Rootsville 2019 - Full Review


"Met hun eerste album weekten ze emoties bij me los waarvan ik dacht dat ze reeds lang verbannen waren naar een minuscuul hoekje van mijn centraal zenuwstelsel."


© Rootsville 2017 - Full ReviewRADIO 1


"Dit album is in de eerste plaats een avontuurlijke reis van acht muzikanten die erin slagen om op spontane wijze Live muziek op plaat over te zetten, met minimale overdubs, waarbij speelplezier en drive primeren."


© Jan Sprengers 2017, Radio 1 - Full Review
WRITTEN IN MUSIC


"In de twaalf tracks op hun debuut zorgt het veelkoppige Handkerchief voor uiterst dansbaar entertainment."


© Philippe De Cleen 2017, Written In Music - Full Review